CORPOFORM puter

CorpoForm Putene brukes til støtte, stabilisering og lagring av pasienter/brukere i mange sammenheng. Putene har den egenskapen at de former seg etter kroppen og underlaget uten å skli vekk, og gir stabil anatomisk støtte. Når de først har blitt formet i en stilling så endrer de ikke denne. Dette gir besparelser til arbeispersonalet som slipper å bruke mye av tiden sin på å rette på pasientens stillinger som ellers stadig endrer seg.
Putene har også den egenskapen at de virker avslappende og avspennede på pasienten. Brukeren kan selv finne den stillingen som er behagelig og kjenne at han/hun forblir i den valgte stillingen. På den måten unngår de å føle at de selv hele tiden må sørge for å korrigere denne. Brukeren oppnår også en viss varmeeffekt av putene uten å bli klam på huden. Dette virker også avslappende. Putene finnes i mange varianter og størrelser og vil av den grunn kunne dekke de aller fleste behov innenfor støtte, lagring og stabilisering.Hvileputer:
Finnes i 5 forskjellige størrelser, produktnummer: 01, 01A, 01B, 01C, 01D. På grunn av sin U-fasong egner de seg spesielt til å gi støtte rundt pasienten i mange sammenheng. De kan plasseres bak, foran eller rundt brukeren. I sideleie kan den legges bak langs ryggen, rundt setet og ut mellom knærne. Ved ryggleie gir hvileputene støtte og avlastning med store muligheter til individuell justering for smerte. De tillater store variasjoner ved fremfor alt liggende på maven i seng og under fysioterapi.Trekantputer:
Finnes i tre størrelser, produktnummer: 02, 02A, 02B. Anvendes i liggende stilling som støtte under kneet for bl.a. å avlaste svaien i korsryggen. De kan også benyttes til støtte langs kroppen å forhindre rulling. I sittende er den minste trekantputen gunstig å legge foran setet for å forhindre fremoverskliing. Den er også utmerket til utfylling i nakken og som støtte langs ryggen ved f.eks. skoliose.


Nakkeputer:
Nakkeputene finnes i 6 forskjellige utgaver, produktnummer: 03, 03A, 03B, 05, 09, 09A. De er veldig varierende i størrelser og fasong for å kunne dekke de fleste behov og størrelser. De kan fylle ut avstanden mellom hode/skuldre og nakke/ryggstøtten i en stol for de som ikke kommer i kontakt med disse.
Trekk fra vinduer og dører mot nakke og skuldre stoppes effektivt ved bruk av putene. Foruten å kunne brukes i stoler og senger i hjemmet, kan de også være veldig anvendelig når man er ute og reiser i bil, båt, fly etc. Enkelte av putene vil også kunne brukes som sittering i korte perioder.Liggeputer:
Finnes i to forskjellige utgaver, produktnummer: 06, 06B. En er spesielt egnet for bruk direkte på gulvet, mens en annen er spesielt tilpasset bruk i Carey Transportvogn. De er stabile og formbare. Undersiden er laget i et klebrig materiale som gjør at de ikke skal skli på underlaget. De kan brukes på skoler i undervisningen. De gir brukeren et velbefinnede som i de fleste tilfelle minsker spastisitet og overaktivitet, noe som gjør skolearbeidet enklere. Liggeputen er en uovetruffen trygg hvileplass hvor man kan lytte til musikk eller bare være seg selv. Liggeputen kan ofte også brukes sammen med andre CorpoForm Puter.

 

Universalputer:
Finnes i fem størrelser, produktnummer: 07, 07A, 07B, 07C, 07D. Putene brukes som støtte og avlastning i alle slags situasjoner. De stabiliserer i siden ved sittende i en vanlig stol, de støtter og lagrer armer og ben i sittende og liggende, og de kan brukes til tilpassing i sittehøyden og som støtte under føttene. Brukes mye til støtte, lagring og stabilisering av hemiplegikere. Støtteputer:
Finnes i utgangspunktet i to utgaver, produktnummer: 08, 08A. Anvendes som nakkeputer, til støtte under hånd og arm, lumbal og korsryggstøtte og som trykkavlastning mellom knær og føtter. Erstatter ofte rullestolbordet som støtte for underarmer og flankene, og kan være støtte og avlastning mellom hender og armer og brystkassen.T-puter:
Finnes i fem størrelser, produktnummer: 60, 60A, 60B, 60C, 60D. Små barn kan sitte overskrevs i ridestilling, kan brukes som abduksjonstøtte i fremkannt av setet. I og med at de da også løfter bena litt i forkannt vil de kunne hindre fremoversklidning i setet. En minsket vinkel i hoften vil også kunne lette på spasmer. Fungerer bra som som støtte og avlastning mellom legg og leggstøtte på rullestol, og som trykkpute for albuer og hender som kommer ut fra kroppen og putens øverste spiss støtter under haken for å motvirke fremoverbøyning av hodet og overkropp. Avlastningsputer:
Finnes i fire varianter, produktnummer: 05A, 04, 04A, 04B. De er svakt kileformede i høyde og bredde og er derfor gunstige for skrevsittende sittestilling. Innholdet formes lett og og påvirker bekkenets rotasjon og sittestillingen kan stabiliseres funksjonelt. Avlastningsputene brukes som avlastning og støtte ved hvile i seng eller på gymnastikkmatte. Den minste puten kan plasseres i armhulen eller under albuen mot armstøtte eller bordplate.Sittesekker:
Finnes i tre varianter, produktnummer: 32, 42, 52. De er ekstremt formbare og forblir i den formen man ønsker. Det går derfor bra å røre på seg uten at formen på puten endrer seg og brukeren sklir vekk. Egner seg utmerket for alle sitte- og liggestillinger.Badeputer:
Badeputene finnes i 9 forskjellige varianter og størrelser, som deles i 3 hovedgrupper. De har den spesielle egenskapen at de, i motsetning til de andre CorpoForm Putene, slipper inn vann. Hensikten med dette er at puten skal bli med brukeren et stykke ned i vannet. På den måten vil brukeren få en mye større opplevelse av å være i vannet istedenfor å bli liggende oppe på vannflaten og flyte på et ustabilt underlag. Når brukeren er i vannet vil badeputene, som de andre CorpoForm Putene, tilpasse seg brukeren og de vil også sørge for at brukeren ligger stabilt og trygt. Dette vil gi en trygghets- og frihetsfølelse både for bruker og den som er med i bassenget og passer på.